onsdag 13 mars 2013

Rävskabb!

Inom loppet av bara några dagar har vi sett troligen tre olika skabbrävar här hemma - inte alls skoj! Magnus sköt en av dem igår kväll men det innebär ändå att det är 100% koppel på grabbarna tills de är döda alla tre rävarna.Tyra håller sig bara runt fötterna på oss så henne kan vi ha lös. Helt otroligt att det finns så mycket räv fortfarande och att de dessutom är skabbiga. Vi sköt 15 stycken här hemma förra säsongen och i år har vi hittills skjutit 13 st (Magnus 12 och jag 1). Man kan ju tycka att det borde göra någon nytta för skabb osv...

Gårdagskvällen tillbringade jag och Tyra på Färsta o kollade på Fanny när hon red. Fanny var jätteduktig, tog det riktigt lugnt och fint och hoppade allt som ställdes upp ;-) Riktigt bra med tanke på att hon är skiträdd att hoppa! Tyra skötte sig exemplariskt ;-) Charmade förstås alla spännande människor men höll sig riktigt lugn och fin. Höll stenkoll på hästarna varv efter varv och tillslut så somnade hon sött i mitt knä och sov som en stock. Vi var inte hemma förrän klockan var nästan elva och då var lilltjejen bra nöjd och somnade för natten direkt.


4 kommentarer:

  1. Undrar varför rävarna hos oss är så jäkla hemliga och vägrar visa sig i dagsljus. Bara en massa nya rävspår varje morgon. Nu vet vi ju inte om dom är fina eller inte :-( Fast vi kan ändå inte ha Coffy lös eftersom han sticker och nu kommer han långt på skaren. Han skiter i oss totalt.

    SvaraRadera
  2. Rävarna här är också här mest på kväll och natt men lamporna från huset lyser upp åteln så vi ser dem riktigt bra. Ni får gå ut nästa fullmåne och vaka vid eran åtel ;-)

    SvaraRadera
  3. Ja, kanske det, såg att det är fullmåne den 27:e!

    SvaraRadera
  4. Ut o sätt er då så får ni säkert se nåt ;-) Om inte annat så är det härligt att sitta ute i fullmånsljuset och tystnaden ;-)

    SvaraRadera